14-01 verbinding Copiapó - La Rioja

Nieuws Bericht toevoegev

_dsc0197-1

12:00 uur Bivouac La Rioja

Gisteren zijn alle deelnemers van Copiapó naar Fiambala gereden middels een verbindingsroute. Vanwege de weersverwachting, mist, wederom rigoureus deze beslissing genomen. Wij hebben tijdens onze lange verbindingsroute direct door naar La Rioja geen mist van betekenis gehad onderweg.

De allermooiste verbinding tot nu toe. Over een lengte van 790 km begon voor ons de offroad tocht zo’n 300 km dwars door de Andes. Hoogteziekte kan voorkomen doordat we boven de 4000 meter rijden. Schitterende uitzichten over wegen die over het algemeen speciaal geprepareerd zijn voor Le Dakar 2009. Flamingo’s, Lama’s en al wat nog kan ademen op deze hoogte. Er was gisteren geen contact mogelijk met het team omdat tijdens de marathon geen service mag worden verleend vanaf 6:00 uur. Voor het wedstrijdelement is het schrijnend dat de ‘marathon’ deels geschrapt is, voor de degenen die als laatste het bivouac bereikten is er nu minder risico uit te vallen. Je hoort deelnemers klagen over het beleid dat gevoerd wordt aangaande straftijd en hoe consequent ASO hiermee omgaat, beter gezegd, dus niet consequent mee omgaat!  Doordat onze perswagen al om 4:45 uur richting La Rioja ging en het bivouac aldaar nog in opbouw was kon er geen berichtgeving meer plaatsvinden. Martin liet in een kort telefoongesprek weten onderweg te zijn naar Fiambala en dat ze rond 8:00 uur toch het bivouac Copiapó hadden bereikt. Gelukkig zit de Silver Bullet hierdoor nog in de race!

Na aankomst in La Rioja bleek de temperatuur opgelopen te zijn tot zo’n 45 graden. Zo enorm heet hebben we het deze weken nog niet gehad. Afgelopen nacht waaide tentjes door de lucht omdat rond 3:00 uur een enorme storm over deze regio raasde. Heftige onweer en tropische regenbuien overvielen ons. Hierdoor is de temperatuur aanzienlijk beter voor de deelnemers.

Alles is vanmorgen op tijd van start gegaan en groot nieuws is dat bij de auto’s, titelkanshebber Carlos Sainz heeft moeten opgeven. De eerste motoren, waaronder Nederlander Verhoeven zijn de finish gepasseerd. De truck zijn zojuist begonnen aan de start in Fiambala. Een techinisch zware piste met veel variatie aan duinen inclusief de formidabele ‘witte duinen’. Met nog drie dagen te gaan tot Buenos Aires kan juist deze speciál zorgen voor grote verschuivingen in het klassement  in het bijzonder omdat de voertuigen geen service hebben gehad.

4,226 Berichten to “14-01 verbinding Copiapó - La Rioja”

 1. Ragi zegt:

  DTD doet het toch echt super goed vind ik, iedereen in de Race en Marcel 24e algemeen, Alex dicht erachter met al zijn straftijd!! Een sportheup werkt gewoon goed…Verder super dat nu Dutch Dakar achter onze mannen staat, Dutch Team Dakar zou nog beter zijn, maar dit is al prima ten opzichte van Chineese Team namen of dergelijke.
  Bij Blue Lagoon staat nu Ginaf Rally Power, beter dan Belgian Team, maar nog beter als ze het ook voor mekaar krijgen Dutch Team Dakar neer te zetten…ze zijn 22e, dus de goede Team naam is wel belangrijk.

  Groeten aan de Team maatjes,
  Ragi

 2. Ragi zegt:

  P.S.:
  Jack lijkt nog het meeste op Jeroen (qua uiterlijk), moet die maar ook in de Blue Lagoon gaan zitten…:-)

 3. Patrick mulder zegt:

  Die jack heeft wel wat los gemaakt in de dakar-wereld hahahahaha !!!!!!

 4. hester zegt:

  ja en de Silver Bullit gaat voor de poedelprijs :):)

 5. hester zegt:

  ben je nu nog ziek patty?

 6. Patrick mulder zegt:

  Yup morgen weer na de dokter !!!

 7. Ragi zegt:

  Silver Bullit doet het ook super!! Iedere andere bemanning was al lang uitgevallen met al die tegenvallers en hulp verlenen!!Poedelprijs zeker niet, gewoon 38e.

  Ragi

 8. Patrick mulder zegt:

  Pascal spuuwt een keer in z’n handen en gaat dan zeker een paar plaatsen pakken !!!!!

 9. hester zegt:

  Oke Ragi sorry je hebt gelijk :) dan een award voor beste hulpverlener!

 10. Herma Roesink zegt:

  Ben ik helemaal met je eens Hester!

 11. hester zegt:

  hoi Herma,

  Hoe is het met je hou je het nog een beetje vol zonder man?
  Ze gaan wel goed he beetje veel pech maar toch!

 12. Herma Roesink zegt:

  Hoi Hester,

  De kids missen hem erg, maar gelukkig zien ze hem af en toe op tv voorbij komen.
  Hopelijk houden de SB-boys toch alles heel tot en met zondag, dan is het leed geleden. Zou erg leuk leuk zijn als het hele team in Buenos Aires zou aankomen.

 13. John Reusken zegt:

  Ze moeten aankomen in Buenos Aires….hebben ze allemaal verdient…zeker de bemanning van de SB…welke sticker komt erop de truck ??? ADAC….ANWB…ROUTE MOBILE ?…ook petje af voor de motorrijders en de bemanning Blue Lagoon …susces bij de laatste loodjes

 14. Gisolt de Baar zegt:

  Ik denk dat de bezemwagen gestrand is en dat Pascal hem nu op sleeptouw neemt.

 15. Erna zegt:

  :-) :-) Als hij de bezemwagen helpt gaan ze dan ook wat strafuren kwijtschelden :-) :-)

 16. Patrick mulder zegt:

  We spuiten de silver bullit gewoon weer geel sticker erop van de anwb en knalluhh maar !!!!

 17. Erna zegt:

  Als hij de bezemwagen helpt gaan ze dan ook wat strafuren kwijtschelden ?? :-)

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.