14:40 uur Bivouac Neuquen, 1e berichtgeving…

Nieuws Bericht toevoegev

klein_dsc0194

Bivouac Nuequen

dinsdag 6 januari 2009 12:45 uur 

Inderdaad, vroeg gearriveerd in dit bivouac. Om 4:30 uur de wekker, eerst Alex van den Broek wakker gemaakt om vervolgens slaapzak, en luchtbed in te pakken. Het vroeg opstaan begint zowat te wennen, door de continuïteit van een Dakardag en de actie die continu overal om je heen plaatsvindt is er voor ‘moe’ zijn geen tijd. Dat merk je nu onderweg. De verbindingsroutes zijn overgegaan in ‘onverhard’, doorrijden is goed mogelijk met zo’n 120 km per uur maar ook tijdens het offroad rijden vallen we nu met gemak in slaap. Comfortabel is het allerminst omdat ingesnoerd in de gordels en zittend in de racekuip je niet kan spreken van even lekker onderuit zakken. Nu na 4 dagen lange verbingsroutes  gereden te hebben wordt het rijden na een paar uur een spartaans avontuur, zeker wanneer je achterin zit, de ruimte is beperkt. Neemt niet weg dat het gevoel van ‘genieten’ hier in America del Sur echt als geweldig ervaren wordt door alle passagiers in de persauto. Het offroad rijden bevalt ons allen veel beter dan de lange kilometers, zo’n 2000 km, asfalt die we tot nu toe mochten genieten vanaf de start uit Buenos Aires.

Net voor het slapen gaan afgelopen nacht kwam Jack Brouwers nog even zijn verhaal doen over het verloop van hun 3e proef. Op de site al vernomen van Jeroen Brouwers dat er contact was geweest tussen beide broers en hij meldde dat na 1,5 uur stilstaan de Ginaf weer op weg was, de proef uit op weg naar het bivouac. Wij kunnen hier vaak geen contact met elkaar leggen omdat alleen GSM verbinding mogelijk is in de dorpen. Daar in deze regio de dorpen meestal meer dan 200 kilometer uit elkaar liggen is het logisch dat we elkaar helaas niet kunnen bellen. Helaas hierdoor gisteren een paar keer diverse redacties gemist!  Om het laatste nieuws mee te nemen in de krant of een persoonlijk ‘kort’ interview op radio & tv hebben we dagelijks contact met o.a. RTV Noord Holland, Nieuwsblad van het Noorden, Noord Hollands Dagblad, BN De Stem, Barneveld Vandaag, Truckstar en nog een aantal sportmagazines. Via ons @ mailadres en op de site ontvangen we positieve reactie waarvoor dank! 

Inmiddels 13:15 uur, ik ga even op zoek naar onze eerste motorhelden die ieder ogenblik kunnen aankomen. Vanmorgen om 5:30 uur moest de nummer 1 van start, Marc Coma. Op nummer 2 staat de Fransoos Didier Freitigne en op 3 de Amerikaan Jonah Street.

Bij de Trucks staat na stage 3 Gerard De Rooy op 1, Firdaus Kabirov op 2 en Vladimir Chagin op 3. Beste Nederlander is Edwin van Ginkel van Ginaf Rally Service. Pascal de Baar staat op een 26ste en Jack Brouwers na het tijdverlies gisteren op 34ste positie.

 Alex van de Broek is binnen op een voorlopig 26ste positie en Marcel Pronk op een voorlopig 47ste en Johan van der Laan op de 85ste positie. Later meer over de andere DTDérs… (14:41 uur)

2,308 Berichten to “14:40 uur Bivouac Neuquen, 1e berichtgeving…”

 1. Jacqueline, namens Bart zegt:

  BELANGRIJK BERICHT VOOR PAPA-#123-ROBERT:

  “Papa, ik heb al een mooie medaille voor je gemaakt hoor!
  En ik heb Alex van de Broek op televisie gezien vanavond!”

 2. lysbeth zegt:

  heee, net mijn mannetje een tijdje aan de lijn gehad. hij was bekaf en blij om de proef uit te zijn. vandaag een zeer zware dag vond hij. de mannen hadden wel genoten van de omgeving en natuur. de route liep een heel stuk door een rivierbedding wat erg mooi was. ze zijn bont en blauw van het schudden, maar happy!

 3. Peter zegt:

  Volgens de uitslagenlijst van ASO (21.30 uur) zijn Alex vd Broek en Rob van Pelt zo’n 50 plaatsen terug gezet. Heeft dat een reden of is dat een technische storing? Ik hoop voor beide heren het laatste.

 4. Karen Brouwer zegt:

  wat grappig, heb net mijn mannetje uit dezelfde truck ook even aan de lijn gehad. Slechte verbinding, maar ik begrijp dat de Blue truck heeft zich deze ronde voorbeeldig heeft gedragen! Voor zover ik kan ‘zien’ hier is het hele DTD team wederom goed (en heelhuids) uit deze etappe gekomen. Volhouden allemaal en vooral genieten! Robin bedankt voor de berichtgeving!

 5. lysbeth zegt:

  net weer mijn man aan de lijn. hij was net geinterviewd door rtl7. iemand (wie zou dat zijn? hi hi)heeft een vraag van de dag ingestuurd. of jack wel van kamperen houd met die reclame op de voorkant…..

 6. Paul zegt:

  Lachen zeg. net Jack luid en duidelijk op de buis bij RTL. Heeft Jack aandelen Ginaf of zo ;-) ?
  Mazzl
  Paul

 7. de toiletdame zegt:

  aandelen ginaf? nee hoor, zijn vrouw heeft een camping! hoe denk je dat hij anders mee kan doen aan dakar….?

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.