Bivouac Neuquen II

Nieuws Bericht toevoegev

kleinjacobacci-neuquen-0811Neuquen - Argentina

Dinsdag 6 januari  2008

19:20 uur 

VANMIDDAG VAN MALIBOMBA, DE MAKERS VAN DEZE SITE, HET GOEDE NIEUWS ONTVANGEN DAT WE INMIDDELS AL OP 2400 UNIEKE BEZOEKERS PER DAG ZITTEN OP WWW.DUTCHTEAMDAKAR.NL

Iedereen van ons team is binnen wat betekent dat ook de 4e stage voor alle DTDérs met succes is afgesloten.

 

Robert van Olst is vandaag gefinisht op de 129ste positie. Onder aan deze pagina een overzicht van de vandaag gehaalde resultaten. 

Johan van der Laan heeft een flinke val gemaakt. Bij het inhalen van een quad dacht hij er goed aan te doen dit door over het naastgelegen pad te rijden. Hierbij raakte hij vol een rots en kwam lelijk ten val. Bult op zijn voorhoofd, helm is nog wel in intact. Stuur krom en het boven T-stuk van het balhoofd is niet meer. Voldoende herstelwerkzaamheden aan de Husky voor de heren assistentie vanavond. 

Robert van Olst denkt in ieder geval aan rustig aan ‘op veilig’ de rally uit te rijden, dat is absoluut zijn streven. Genoten van vandaag en vooral van het 2e gedeelte, met tankbanen, rotsen en gravel, voor eenieder wat wils. Even de tijd genomen om getuige te kunnen zijn van een miraculeuze inhaalmanoeuvre van Gerard de Rooy dat net voor einde proef zijn concurrent Kamazzer Kabirov te snel af te zijn. Robert baalt ervan dat hij in voorgaande dagen een lage klassering heeft moeten noteren en daar nu voor moet bloeden door dagelijks achteraan van start te moeten. Ongelofelijk dat op de meest onbegaanbare plekken Argentijnen ons staan toe te juichen, kicken zo’n goed gevoel als dat geeft. Na de proef vond hij een vriendelijke local die zijn motor even heeft gewassen en na een puike foto z’n rit kon vervolgen naar het bivouac. 

Marcel Pronk is vanmorgen vroeg van start gegaan en zoals ik al schreef was het erg koud. Zijn motor rijd als een zonnetje en laatstgenoemde kwam  aan het einde van de ochtend weer tot leven om heerlijk warm weer naar de 35 - 40  graden te stijgen. Ook Marcel verbaasd zich elke dag meer en meer over de massa’s Argentijnse toeschouwers die overal staan. ‘Uren kom je geen huis tegen, maar toch staan ze er, fantastisch!’ Hij is nummer 91 nog te hulp geschoten omdat deze een arm en een vinger had gebroken. (bij het schrijven van deze tekst is het even niet mogelijk te achterhalen wie deze uitvaller is) 

Alex van den Broek heeft ondank zijn schaafwond en stijfheid door de val van gisteren een goed resultaat neergezet. Het ging veel beter dan gisteren en het was een groot gedeelte ook wel zijn terrein. Vooral de rivierbedding was voor de trialvirtuoos een ultieme uitdaging. De Dakar is natuurlijk geen enduro maar deze poef was behoorlijk technisch en dus precies dat waar hij erg goed in is. 

In de tussentijd dat het wachten was op de racetrucks heb ik de gekte vastgelegd die hier net buiten de kazerne afspeelt. Zoveel publiek en iedere keer wanneer een motor, truck, of auto binnen komt is het een gejuich van jewelste, indrukwekkend om te zien. Hier ook foto’s geschoten van Jack & Pascal die net na elkaar binnenkwamen vandaag. 

Jan van de Bor zegt een goede dag gereden te hebben, mooie piste door vallei en berggebied. Behoorlijk zware dag zo was ook de ervaring van Jack Brouwers. Ze hebben assistentie verleend aan de 6×6 van VW Red Bull die vast zat en een Italiaan los getrokken.

Veel klappen in de nek door het stuiteren van de Ginaf. Ligt niet aan de truck maar het parcours was gewoon zwaar, zelf Jan zijn stoel is los gaan zitten. Jack was na een sprong los van de grond na het neerkomen zijn stuur even kwijt…, hierdoor kwamen ze in een slip overdwars over het parcours te staan. Door de klap in het zand sloeg de Ginaf direct opzij. Even een verhoging van de hartslag en verder op naar Neuquen naar het bivouac.

Aart Brouwer, monteur, heeft genoten van vandaag ook al omdat al het materiaal heel is gebleven. 

Pascal de Baar heeft hard gereden, een ‘woest’ mooie route zo zei hij maar helaas veel kapot gereden zoals oliefilter, remvoeringen en koeling. Mooie proef en eindelijk één waarvoor we komen. Niet vast gezeten en een goed prestatie neergezet. 

PS: Zojuist zijn Pascal en Jack door Allard Kalf voor de camera gehaald dus vanavond allemaal kijken naar RTL GP het Dakar uitzending!

111 26 Alex van den Broek 4:51:33
241 47 Marcel Pronk 5:12:23
138 89 Johan van der Laan 5:42:47
123 128 Robert van Olst 6:16:30
579 29 Pascal de Baar 5:59:02
577 31 Jeroen Brouwers 6:10:02

1,484 Berichten to “Bivouac Neuquen II”

  1. winter zegt:

    Goed bezig Pascal. Wel zuinig zijn op je materiaal he. Je moet namelijk nog een paar dagen.

    Groet,
    Hans
    De Bon Vivant Apeldoorn

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.