Stage 2: Puerto Madryn

Nieuws Bericht toevoegev
After Stage 2 Puerto Madryn   Etappe Classering     Overall
Alex      111            35         56
Marcel   211            53         71
Johan   138            86       114
Robert  123          147       162
Jack’s Blue Lagoon   577            26         26
Pascal’s Silver Bullit  579            35         36

 

klein_dsc00321Bivouac Puerto Madryn

4 januari ‘09 - 20:15 uur (NL 00:15 uur) 

Een zeer lange verbindingsroute maakt dat zowel de rijders (600 km) als de assistentie (774 km) behoorlijk afgemat zijn aangekomen hier in Madryn voor het eerst in Patagonia. Zuidelijkste stad in Argentinië die deze Dakar bezocht zal worden. Alle DTDérs zijn vandaag door de spécial (237 km) het teamgevoel vaart er wel bij.

 

 
en  Marcel had no problems on this second special stage, riding went well!            

             Alex fell on his shoulder at slow speed, the riding went well but in one speed zone he was registered for speeding 4 times. Eur 150 fine and 18 min time penalty.

             Johan’s Husqvarna was shortly on fire due to a leaking petrol tank cap. He could quickly extinguish the fire with a T-shirt and then continue his Special Stage. He claimed he loves the dust.

             Robert’s roadbook support broke and he could fix it with some thick iron wire and the help of some locals. He lost 45min, otherwise the riding went well.

             Pascal stopped to help his friend Michel de Groot in his Mc Rae car, but the Driving went well and he enjoyed the special stage

 

Vanmorgen 5:00 uur reveille, ontbijten met Dakarsport.com en op naar Madryn. Een lange reis met wegen die honderden kilometers alleen maar rechtdoor gaan en zonder een dorp of wat ook te passeren. Soms een kruising met tankstop en hier staan dan duizenden toeschouwers ons allen toe te juichen. Het wordt met de dag heftiger en vandaag zag je dat politie al begon deze tankstations af te zetten voor toeschouwers. Anders zitten ze direct op je motorkap met de hele familie! Enthousiasme is erg goed voor Le Dakar en voor alle betrokkenen maar er zijn grenzen, gevaar voor ongelukken ligt op de loer.

 17:55 uur belde ik Ed Wigman om te vragen hoe de motoren van DTD er voor staan, ze zijn er allemaal door dus het kan niet lang meer duren eer ze in het bivouac aankomen. In enorm stoffig terrein heb ik ruim 2 uur gewacht op een eerste glimp van één vd heren. Marcel Pronk, Alex vd Broek en Johan vd Laan kwamen samen aanrijden en Robert v Olst 10 minuten later.

 Niet alle motoren zijn zonder kleerscheuren door de proef gekomen…,

 Marcel Pronk heeft na de proef een band moeten wisselen bij de assistentie. Tijdens de proef weer veel last van het feit niet in te kunnen halen door stof en er zijn dan ook weer veel ongelukken gebeurd. Goed gereden zonder problemen!

Alex vd Broek had even als gisteren een bon voor te hard rijden tijdens de verbing. 4 x op één stuk gemeten, krijgt hiervoor 18 minuten strafpenalty en € 150,- Eigenlijk € 300,- maar vandaag geeft de organisatie 50% korting. Hij heeft goed gereden en is een keer licht gevallen waardoor pijn in de schouder.

Johan vd Laan had de motor in brand staan maar was net op tijd het vuur te doven met een t-shirt! Overloop benzine was gaan lekken en heeft vanaf motor tot benzinedop in brand gestaan. Flinke schade maar herstelbaar dus morgen weer rijden. Een fout bij het navigeren heeft Johan wat tijd gekost maar hij heeft lekker gereden en genoten van het stof, zo waren zijn woorden!

Bij Robert van Olst een breuk in de steun die o.a. het roadbook vasthoud en de GPS, overmidden gebarsten en hij heeft met een paar handige locals dit euvel tijdelijk opgelost door er dik ijzerdraad omheen te spannen. Verder super gereden zo zei hij maar helaas door de breuk 45 minuten verloren. Robert gaf mij aan duidelijk te vermelden aan Bert Vos van SIMONE FM dat hij de groeten ontvangt van Allard Kalf. Tijdens het interview één vd komende dagen zou hij het logo van dit radio station in beeld laten brengen, Bert bij deze…! 

Van de racetrucks nog geen reaktie ontvangen, wel de voorlopige uitslagen:

Johan vd Laan 35ste in 6:10:30
Marcel Pronk 53ste in 6:01:30
Alex vd Broek 35ste in 5:57:00
Equipe JB Trading 26ste in 3:23:57
Equipe De Baar Trading 35ste in 3:41:59

 Ik probeer straks nog even een reactie te verhalen van de Jack en Pascal!

 Hier aan zee een stuk koeler dan vandaag onderweg waar het zeker 45 graden in de zon was. Zelfs de airco heeft moeite dit af te koelen. Morgen voor de rijders een zeer lange speciál van liefst 616 km. De verbinding die ze moeten rijden is echter kort, 79 km dus een hele dag zowat rijden voor het klassement. De route loopt van Porto Madryn naar Jacobacci en staat vermeld ale een zware speciál. Veel heuvelachtig gebied met veel bochten maken dat de navigatie weer opperste concentratie verlangd. Onderweg veel meren waar vooral Flamingo’s de toeschouwers zullen zijn…

13h00: Marcel en Alex zijn de specials uit op weg naar de lange verbindingsroute.
Marcel op een 53ste plaats binnen en Alex op een 35ste plaats

11h45: Onderweg op lange 1tonige verbinding, erg zwaar voor de rijders. Snikheet. De gistern als 10e gestarte Jack Czachor haalde ons uur terug in en zojuist Marc Coma…

9h00: Gebied na de special  is er geen bereik, doen ons best zsm erna de communicatie door
te geven.

5h00 eruit, Alex wakker gemaakt en nu ontbijt. Heren monteurs lang door mtn wrkn, alles strtklr zie ik. mtrn strtn 6:15 nu fris mr zal zr warm wrdn.

2,520 Berichten to “Stage 2: Puerto Madryn”

  1. Jeroen Brouwers zegt:

    Net telefonisch contact gehad met Jan van de Bor, 577. Ze zijn uit de proef! Problemen met koeling, daarom hebben ze niet vol gas kunnen rijden. Wel goede proef gereden, aantal mensen ingehaald. Ze bellen als het lukt straks nog vanuit het Bivak.

  2. Steven Pronk zegt:

    Ik denk dat het met 1000PK op 70% vermogen ook wel goed komt

  3. hester zegt:

    ja hoor

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.