Stage 1: Bivouac Santa Rosa

Nieuws Bericht toevoegev
After Stage 1 Santa Rosa Etappe Classering Overall
Alex 111 84 84
Marcel 211 100 100
Johan 138 164 164
Robert 123 187 187
Jack’s Blue Lagoon 577 34 34
Pascal’s Silver Bullit 579 41 41

Santa Rosa - zaterdag 3 januari ‘09

22:20 uur (4 uur tijdverschil) 

Dutch Team Dakar heeft zijn 1e stage van Buenos Aires naar Santa Rosa met positief resultaat afgesloten. De heren monteurs Ed Wigman, Rik Slijkhuis en Martin Roesink hebben nog wel een paar uurtjes nodig om alles morgenvroeg weer a/d start te krijgen maar binnen is binnen en dat kunnen zoals RTL heeft laten zien niet alle deelnemers meer zeggen. De special over 371 km was vlak, droog en vooral stoffig. Hierdoor veel ongelukken met coureurs die toch gas blijven geven om zsm door de stofwolk heen te komen. Daar kwam bij zoals RTL GP al aangaf in de uitzending gisterenavond dat de wegen nogal smal waren waardoor inhalen sowieso een onverantwoordelijke actie is. 

Via Jeroen Brouwers wel een sms ontvangen dat zijn broer Jack met de Ginaf 34ste is geworden. Een aantal trucks is over de kop geslagen, veel banden stuk, en materiaal pech. Hans Stacey is zomaar 40 minuten verloren op nummer 1 GINAF equipe Van Vliet. Helaas doet hier op het bivaouc de ronde uit betrouwbare bron dat er een 1e dode valt te betreuren, het betreft een Argentijns jongetje die te dicht op de piste gestaan zou hebben. 

Vanmorgen om 3:45 uur opgestaan om met de persauto van Dakarsport.com naar het eerste bivaouc te rijden. 522 km was de afstand over één heel lang stuk door La Pampa, alleen maar grasland en zeer vlak. We staan dit bivaouc aan een meer in Santa Rosa. Ongelovelijk wat we meemaken zoveel mensen langs de wegen staan te kijken. Even tanken betekent op de foto met de Argentijnen en direct tientallen om je auto. Langs de wegen staan echt duizenden mensen te juichen, en schreeuwen kreten als ’succes’ en ‘Argentina’!!! Super wat een enthousiasme en zeker ook een gastvrij, vriendelijk volk! 

Morgen stage 2 Santa Rosa - Puerta Madryn voor de deelnemers 837 km waarvan 237 km de special en 600 km liason. Voor ons de verbindingsroute deze telt ongeveer 725 km. 5:30 uur vertrekken net voor de eerste motoren 6:15 uur. Het is de langste stage van deze Dakar maar niet echt zwaar te noemen. Het eerste deel weer zeer snel daarna veel bochtenwerk dus opletten voor de navigator.

23:40 uur, tijd om te gaan slapen. Herrie overal omdat alle teams nog volop aan het sleutelen zijn…!

Tot morgen!

671 Berichten to “Stage 1: Bivouac Santa Rosa”

 1. Wim Jaapies zegt:

  Hoi Marcel,
  Ik zie dat het allemaal heel goed gaat, veel succes.
  Ik volg je op de voet!!
  gr. Wim Jaapies

 2. everard van middendorp zegt:

  top gedaan voor het hele team verslaggeving ziet er goed uit sucses verder

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.