Stage 10 Copiapó - Copiapó

Nieuws Bericht toevoegev

_dsc0019-1

Bivouac Copiapó - Chili

12 januari ‘09 - 17:29 uur (NL 21:19 uur)

Vanmorgen erg mistig en daarom veel vertraging bij de start. De motorrijders hebben 2 uur en 3 kwartier bij de start moeten wachten omdat de helikopters niet konden opstijgen. De zon deed later toch zijn werk zodat er gestart kon worden. Met de persauto naar CP1 geweest waar we voor het eerst deze Dakar LIVE gekeken hebben naar de auto’s en een aantal trucks. De Silver Bullet kwam niet voorbij rond de 20ste positie, helaas, we moesten ruim 1,5 uur rijden en rond 15:00 uur daarom terug naar Copiapó. De eerste motoren kwamen net binnen toe wij terug waren op het bivouac. Net voor halfzeven kwamen Alex van den Broek en Marcel Pronk binnen, 19:15 uur volgde Johan van der Laan en om 20:00 uur Robert van Olst.

Marcel Pronk 37 en 33 alg.had een dag als deze verwacht. In het begin leuk, veel techniek, het midden was erg saai en het eind schitterend met hoge duinen. Er zat een fout in een in het roadbook en het laatste way-point was erg moeilijk te vinden. Achteraf kwam dat doordat hij van de verkeerde kant naderde.

Johan van der Laan 63 en 60 alg. Had ook problemen met zoeken van het laatste waypoint, ‘lekker belangrijk’ zo zei hij, gewoon een rot dag was het’. Rottige rechte paden waar hij over de stenen zeker 6 deelnemers op de grond zag liggen waaronder waarschijnlijk Cristobal Guerrero die naar zojuist bekend is geworden in coma ligt! Pittige duinen tot slot zegt Johan maar goed te doen en helaas heeft een navigatiefout me zeker een half uur gekost. De Husky brult erover en erdoor, alleen goed uitkijken niet de sporen van anderen te pakken.

Robert van Olst 80 en 87 alg.had ook het laatste WP gemist en is teruggegaan deze alsnog te zoeken. ‘Leuke rit’ verder geen bijzonderheden.

Alex van den Broek 34 en 50 alg. heeft een gat in zijn tank. Hij viel op zijn kop naar beneden van een berg omdat hij een WP gemist had. De motor liep hierdoor schade op aan de tank, zelf heeft hij niets. Goed gereden en jammer dat de speciál morgen weer komt te vervallen.

Beluister de voicemail van Alex:
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Het laatste nieuws over de de SB en BL is kort hiervoor op de site vermeld. 577 om 20:56 uur door CP 4 gegaan en zit nu in CP 5. 579 om 20:56 uur pas door CP 1. Nu 22:30 uur Martin aan de telefoon, ze zijn tussen CP1 en CP2. We gaan informeren bij ASO wat te doen als ze CP2 passeren, of ze dan nog wel of niet in de race zitten. 22:37 uur, ze moeten doorrijden, de wedstrijd is nog in zijn geheel open!!!

Helaas vanuit hier geen nadere info meer. We vertrekken straks om 4:00 uur naar Cordoba met de perswagen, dus even wat uren slaap pakken. De deelnemers zullen morgenochtend vanaf 8 uur vertrekken voor de verbindingsroute naar het Argentijnse Fiambala. De marathon zal hierdoor niet dezelfde impact hebben als gebruikelijk is omdat er morgen geen speciál gereden gaat worden. Alle assistentie voertuigen moeten tussen 4 en 6 het bivouac verlaten. Vanaf 6 uur morgenvroeg mag er tot aan Cordoba (overmorgen) geen service meer verleend worden. De assistentiewagens mogen elkaar morgenavond dan ook niet treffen in Fiambala maar een dag later in Cordoba. Tot dan!

1,662 Berichten to “Stage 10 Copiapó - Copiapó”

  1. Jeroen Brouwers zegt:

    Om 6.30 nl tijd een sms van Jack ze zijn binnen zoals hij sms’t een super dag en had 3 uur eerder binnen kunnen zijn. verder geen info hij beld later. helaas geen info SB iemand anders al wel ?

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.