Stage 13 La Rioja - Cordoba

Nieuws Bericht toevoegev

23h25 SMS bericht: SB is in bivouac

23h10 SMS bericht: Blue Lagoon arriveert in bivouac. Jan laat weten dat de SB met kapotte banden heeft gestaan en problemen met stuuras maar wel onderweg is.

_dsc0032-1

Bivouac Cordoba

vrijdag 16 januari 2009 17:20 uur 

De heren motorrijders van DTD zijn ook na vandaag compleet! Geweldig, nog één dag spanning, we gaan er allen voor natuurlijk het podium te halen in Buenos Aires.

Vanmorgen vertrokken de motoren vanaf 7:00 uur. Er kon dus een acceptabel aantal uren geslapen worden. De perswagen reed zoals iedere dag weer vooruit en ons vertrek was 6:00 uur. Vanuit het berglandschap naar een meer heuvelachtig gebied met ontzettend veel cactussen in deze regio. De zomervakantie draait op volle toeren hier in Argentinië dus veel toeschouwers langs de wegen. Je zou er zowat aan beginnen te wennen. Volgende week in NL afkicken wat betreft deze aandacht. De deelnemers ervaren het als extra stimulans en zoals vandaag wanneer ze het bivouac oprijden vermaken ze het publiek vaak even met een wheely. De reactie hierop is om kippenvel van te krijgen zo’n enorm gejuich keer op keer. Erg warm weer vandaag al staat er iets meer wind dan voorgaande dagen. Onze laatste avond bivouac en onze laatste nacht in’t tentje slapen…!? Wat een deceptie!

Bij de poort van het bivouac alle DTD motoren opgewacht om ze te verwelkomen, de plaats aangewezen en foto’s gemaakt. Alex van den Broek 28 en 41 algemeen, kwam als eerste aanrijden.

hem doorverwezen naar de cateringtent omdat de 6×6 met Ed, Henk en Rik er nog niet was. Alex was niet echt gelukkig vandaag door dat hij gevallen is. Uitgegleden door de modder en een dergelijke speciál verwacht je niet in Le Dakar maar meer tijdens een WRC. Niet echt genieten, veel te veel lange stukken, néé dit was er één om gauw te vergeten. Hij heeft een goed gevoel over morgen, nog één speciál, dat moet geen enkel probleem zijn en de motor is in een perfecte staat. Marcel Pronk 52 en 27 algemeen, kwam als tweede binnen. Ondanks de neutralisatie vond hij het vandaag lang zat. Een mindere dag ook voor hem omdat ook hij slipte en in een riviertje onderuit ging, De rechterkant van zijn motor een beetje beschadigd en mijn trots is gekrenkt…, was tot nu toe niet één keer gevallen. Johan van der Laan 72 en 76 algemeen, is dit keer niet gevallen maar wel weer verkeerd gereden omdat hij blind achter een ander aan reed. Een korte speciál maar mooi en morgen natuurlijk op zeker met de Husky in Buenos Aires. Robert van Olst 86 en 77 algemeen, is vanmorgen vertrokken met een nieuw blok. Ook hij ging op z’n snufferd in de rivier samen met Gerard List uit Vlieland. Glunderend vertelde hij dat zijn grote vlam, Germaine van Oosterhout, aan de finish stond te wachten. Van tevoren had hij de verwachting dat hij zeker een keer zou moeten overnachten in de woestijn dus tot nu toe valt het allemaal erg mee, of misschien persoonlijk zelfs wel een beetje tegen.

21:30 uur; nog geen nadere info betreffende de trucks.

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.