Stage 3: Jacobacci

Nieuws Bericht toevoegev
After Stage 3 Jacobacci   Etappe Classering    Overall
Alex       111         42      60
Marcel    211         57      56
Johan    138         92      97
Robert   123        119    133
Jack’s Blue Lagoon 577          44      34
Pascal’s Silver Bullit 579          23      26

 

klein_dsc0084Bivouac Jacobacci

maandag 5 januari 2009 19:55 uur 

Vroeg gearriveerd op dit bivouac na een assistentieroute gevolgd te hebben van 660 km. Deze etappe is ongeveer voor 80% omgegooid en dus ook voor de assistentie een geheel andere route dan het roadbook aangeeft. Alles kon uit, geen GPS, geen Trippy gewoon van A nar B. Even leek het ernaar dat we weer alleen maar eindeloos recht toe recht aan moesten rijden maar als tot onze grote vreugde hebben we vandaag uiteindelijk zo’n 300 km onverhard gereden, stoffig maar wel waar we hier voor aanwezig zijn; Avontuur! 

Het bivouac is gelegen op een oud spoorwegemplacement. We waren hier vanmiddag rond 13:30 uur en konden dus op tijd een stuk grond afbakenen om onze materialen te stallen voor de nacht.  Het waait enorm dus net als gisteren waaien de zandstormen over het bivouac zodat niets gespaard blijft overal zit zand. 

Vandaag was een lange proef over 616 km. In de praktijk bleek 1e gedeelte tot aan CP1 een aantrekkelijke piste, daarna was de proef, zo’n 420 kilometer volgens de DTDérs echt geschikt voor rijders met een KTM 660, m.a.w. plat liggen en vol gas tot de finish. Zeer vlakke piste dus wat ook maakte dat de auto’s en trucks zeer snelle tijden konden rijden. 

 
en  Marcel thought it was more a special for the KTM 690’s today, long straights but he did his best and there were no problems again!

             Alex fell on his butt today, the trousers are ripped and his roadbook support will have to be repaired tonight. More speeding fines and time penalty. The Dakar is dusty Alex realises.

             Johan’s Husqvarna was repaired from the fire dammage but he had no ICO and GPS today, the wrong wheel without magnet was mounted last night.

             Jack had cooling problems on the Blue Lagoon and the differential only wanted to drive the rear wheels,…then the 1000HP want to do everything but go in a straight line.

             Pascal’s intercom failed in the special stage, so Wouter had to shout louder, because Pascal doesn’t stop in a special stage for such a minor electrical gadget! They repaired at 150km/h and rode a fast stage…23rd.

 

Op dit moment (20:10 uur) nog niets vernomen van equipe JB Trading. Zij zijn als enige van DTD nog niet gearriveerd. Navraag leerde dat een aantal deelnemers ze wel stil hebben zien maar meer is nog niet bekend. Hopelijk geen al te grote problemen natuurlijk want ze zijn goed begonnen de 1e 2 dagen. 

Pascal de Baar vandaag als 26ste in het voorlopige klassement. Wouter vertelde mij dat het eerste stuk nog wat stroef van start ging maar dat ze daarna helemaal los gegaan zijn. Netjes gereden maar het 2e gedeelte echt gevlogen en zoals Pascal het altijd goed kan onderbouwen; ”ik heb hem dwars door midden gereden vandaag”! Onderweg ging de intercom stuk maar Pascal weigerde te stoppen toen Wouter dat vroeg om dit even te kunnen herstellen. Dan maar rijdend, erg makkelijk als je 145 km laag vliegt…! Alles is verder nog heel dus op tijd slapen voor de bemanning van de Silver Bullet. 

15:20 uur arriveerde Alex met een wat betrokken gezicht. Marcel kwam 2 minuten later en vertelde dat Alex voorover is geklapt en dus redelijk wat pijn voelt. Alex was even wat groggy na de val en heeft een schaafwond op z’n bil. Broek is helemaal opengescheurd maar niet ernstig. Motor is krom boven het stuur, de beugel van de GPS en het roadbook moeten vanavond even worden gerepareerd. Ook hij zei dat zijn 1e stuk heel erg goed ging en dat het daarna, na CP1 net een racebaan leek, en na 3 dagen Dakar ervaring dacht hij dat ‘Dakar’ staat voor stof, ongelofelijk zo stoffig als de wegen zijn. Hij had een bocht gemist en is daardoor onderuit gegaan. We zijn net nog even naar de wedstrijdleiding gegaan en na veel wikken en wegen kreeg hij het toch voor elkaar de straftijd eraf te kletsen en ook de boete van € 100,- vervalt bij deze! 

Marcel  heeft redelijk gereden en werd 58ste. De eerste auto’s zorgden bij inhalen voor veel stof waardoor echt gas geven zo nu en dan onmogelijk was. Hij zei dat er vandaag niet veel te winnen omdat het een piste was voor de KTM’mers, recht toe recht aan, 150 km en gauw aan de finish. Marcel vertelde dat jij een gemiddelde haalde vandaag van 127 km per uur. 

Johan z’n motor is afgelopen nacht hersteld van de brandschade en is dan ook op tijd gestart met zijn Husqvarna. Hij zou komende nacht alle banden van de Quads in het bivouac lek steken…, gek werd hij van deze stof monsters. Roadbook werkt niet, dit kwam omdat de ICO meter niet werkte. Verkeerd wiel gemonteerd gisteren bij het sleutelen. Johan zou Johan niet zijn als hij als één van de weinige juist het 2e stuk veel mooier rijden vond dan het eerste!? 

Van Robert geen verslag ontvangen, hij is in ieder geval wel binnen. Morgen stage 4 van Jacobacci naar het westelijk gelegen Neuquen! Hoe? Neukwen!  Voor ons als assistentie een keer een korte rit, 338 kilometer. De proef telt 459 km speciál en maar 29 km verbinding. De eerste km’ters zullen voor de motorrijders de armen behoorlijk testen. Gravel maar dan met veel stenen, daarna volgen de eerste zandpartijen van deze Dakar en zal er veel oof-track gereden gaan worden.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

18h30: Jack nu ook de proef  uit na 8h03 in de proef. Technische problemen gehad met de Blue Lagoon. Weer problemen met de koeling, uiteindelijk hebben Jan en Aart alles opgelost. Daarna weer problemen gekregen met de voorwielaandrijving, wou niet inschakelen met als gevolg dat 1000 pk op de achteras kwam. Dan wil de Ginaf dus alles, … behalve rechtdoor!! Al met al 1 uur stil gestaan om dit probleem te verhelpen. Wel als 43e geeïndigd vandaag en goed doorgezet!! Morgen weer beter, het blijft een technische sport…en anders zou het iedereen kunnen…

13h15: Wat gaan die vrachtwagens hard…Jack 25e en Pascal op 20e plek CP1 gepasseerd. Vandaag tussen de auto’s gestart, dus dat scheelt stof en minder auto’s inhalen…

12h30:  Motorrijders op CP 1 : Alex 23ste, Marcel 45ste, Johan 86ste, Robert 107ste

5h54: We vertrekken naar Jacobacci.  Hele team aan de Start.

Vandaag een lange Special zonder technische stukken, wel weer met hoge snelheid, dus motor en vooral banden in de gaten houden.

103 Berichten to “Stage 3: Jacobacci”

 1. Esther zegt:

  CP2 Zijn Alex en Marcel al binnen
  Alex 42ste
  Marcel 55ste

 2. brian zegt:

  he Esther.

  je hebt je roeping gemist…. maar wel heel fijn dat je het hier meld…. we maakten ons al zorgen… groetjes.

 3. Esther zegt:

  CP 1 :

  Alex 23ste
  Marcel 45ste
  Johan 86ste
  Robert 107ste

 4. zwiebertje zegt:

  Begin me een beetje zorgen te maken. Laan komt maar niet door. Weet iemand iets?

 5. hester zegt:

  Net Pascal aan de telefoon gehad….. Helemaal blij alles gaat goed maar het is ongelofelijk zwaar de vrachtwagen houdt zich prima alleen beetje veel lekke banden. Gisteren hier en daar een auto gesleept waaronder zijn grote vriend(in) Michel en Gaby hij vond het jammer dat hij geen fototoestel bij zich had want blijkbaar zagen ze er nog al vies uit zwarte tanden van het stof. De mensenmenigte is onvoorstelbaar dus kortom goede berichten tot dusver…..

 6. Jarno zegt:

  Ik denk dat iritrack er gewoon uitligt zie ook http://www.rallymaniacs.nl

 7. Alex zegt:

  lijkt inderdaad niet goed, nog niet zenuwachtig worden
  we hebben het wel over Laan he, iritrack blijven volgen, de up-data is niet erg actueel

 8. Esther zegt:

  Correctie CP2

  Alex 36ste
  Marcel 50ste

 9. Esther zegt:

  Alex is binnen op een 40ste plaats nu nog een klein stukje verbindingsroute.

 10. Frida zegt:

  Johan is er blijkbaar ook weer.

 11. ik zegt:

  volgens tenharkeldakar.nl is johan 92 ????????? wie kan dat bevestigen

 12. hester zegt:

  vreemde naam ik?????

 13. zwiebertje zegt:

  Op nummertje 89 dan toch binnen. Morgen maar geen tussentijden meer bijhouden. Dat scheelt hoofdharen…

 14. Esther zegt:

  Zwiebertje ,

  “K . . ” als de irritrack niet goed werkt
  idd dit is slecht voor de gezondheid voor ons , al dat stress , pfff…..

  Groetjes Esther

 15. Steven Pronk zegt:

  ja ja Coma en stacey onze jongens komen er aan !!!!!

 16. Jeroen Brouwers zegt:

  Zojuist Jack aan de lijn gehad. Net de proef uit, nog 70 km naar Bivak.
  Technische problemen gehad met de Blue Lagoon. Weer problemen met de koeling, uiteindelijk hebben Jan en Aart alles opgelost. Daarna weer problemen gekregen met de voorwielaandrijving, wou niet inschakelen met als gevolg dat 1000 pk op de achteras kwam. Dan wil de Ginaf dus alles, … behalve rechtdoor!! Al met al 1 uur stil gestaan om dit probleem te verhelpen. Wel als 42e geeïndigd vandaag!!

 17. hester zegt:

  pascal wouter en martin joehoehoehoe way to go………………………..

 18. winter zegt:

  He Pascal je gaat goed man, ga zo door.
  we volgen in restaurant De Bon Vivant jou bewegingen op de voet. Ik zie je snel weer met die geweldige vrouw van je.

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.