Stage 8 Valparaiso - La Serena

Nieuws Bericht toevoegev

Bivouac La Serena - Chili

11 januari ‘09 - 16:40  uur (NL 20:40 uur) 

Een aantal nieuwsfeiten vandaag doorgegeven per sms. Op dit moment zijn Marcel Pronk en Johan van der Laan binnen op dit ’stoffige’ bivouac’. De assistentie met Ed, Rik en Henk kwam een half uurtje geleden aan met de 6×6. Deze op z’n plaats gezet en even de dingen van de ‘rally’ dag doorgenomen met de eerste 2 DTDérs die binnen zijn.

Vanmorgen vertrokken de motoren vanaf 4:25 uur. Wij om 7:00 uur, onderweg opgereden met de auto’s uit het klassement waaronder de broertjes Coronel. Een koffiestop bij een benzinepomp is altijd goed voor de sfeer. Iedereen staat een beetje de dingen die gaan komen door te nemen en zeker ook de dagen die geweest zijn. Er wordt veel gespeculeerd over de norm die ASO stelt voor equipes die eigenlijk uit de rally zouden moeten liggen maar vanmorgen toch weer van start mochten gaan. ‘Politiek’? Geen id maar aankomen in Buenos Aires met een te zwaar uitgedund deelnemersveld lijkt het meest voor de hand te liggen om coulance te geven aan een aantal rijders…!

Voor het eerst in de afgelopen 8 dagen zien wij hier in de perstent nu ook beelden van Le Dakar. Zelfs al van de vandaag te rijden proef van Valparaiso naar La Serena. Een speciál over 294 km voor de motoren en auto’s. De trucks gaan eruit na CP 1 en tellen zo ongeveer 178 km speciál. De ‘lange’ verbinding was tot de start 245 km en na de start nog eens 113 km.

Marcel Pronk ging als 42ste over de finish en staat voorlopig 38 algemeen. ‘Een gevaarlijke proef’ Als je een fout maakt lig je of in het ravijn of op de lange stukken vol in de grote cactus planten, iets er tussenin was er vandaag niet bij. Dat vergt veel van je concentratie en dus uitkijken dat de vermoeidheid niet toe slaat. Al was het gisteren ‘rustdag’ en hebben alle DTDérs behoorlijk rust gepakt, de droge warmte maakt dat je snel weet oververhit raakt en uitgeput raakt. Motor loopt nog steeds als een zonnetje en hij voelt zich goed.

Johan had een prima dag, erg lekker gereden zei hij. Op een navigatiefoutje na. Hij verloor hierdoor ongeveer 2 minuten. ‘Mijn 1e biertje van dit jaar gisteren heeft goed gedaan’. Als 61ste over de finish en voorlopig 65 algemeen maakt hem een blij man zo te zien. Zijn Husky heeft de hele dag goed doorstaan, geen enkel technisch mankement dus ook dat is winst.

17:15 uur: Voorlopige uitslag Trucks 1. De Rooy, 2. Chagin, 3. Loprais, 29. Brouwers, 30. De Baar.

19:00 uur: Alex en Robert zijn er ook. Een lange dag samen doorgebracht, doordat de motor van Alex na 68 km stil kwam te staan. Robert heeft Alex eerst gesleept en vervolgens kon hij achter een Quad (261) gesleept worden, totaal zo’n 261 kilometer over de speciál en ook nog eens 110km verbinding. Moe zijn de beide heren en klaar om te eten. Geen beste dag helaas maar de proef was technisch en mooi om te rijden. Veel stof gehapt doordat ze zeker door 100 auto’s zijn ingehaald! Hoor net van het thuisfront dat op RTL gezegd werd dat Alex een rijder is met een grote toekomst met wie we de komende jaren zeker rekening kunnen gaan houden in het topklassement! Moge dat voor vandaag dan een pleister op de wond zijn, dankjewel Allard!

 

 

Als beide trucks binnen zijn volgt er nog een kort verslag van hun dag, wij gaan even eten, tot straks!

2,381 Berichten to “Stage 8 Valparaiso - La Serena”

  1. Boerre zegt:

    Dan stel ik voor dat Laan elke avond minimaal één biertje neemt ( of een rode wijn uiteraard )….

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.