Stage 8 - vervolg

Nieuws Bericht toevoegev

_dsc0004-1

Bivouac La Serena 21:20 uur

20:00 uur waren de beide racetrucks binnen. De Blue Lagoon heeft een redelijke dag achter de rug en spraken van een risicovolle smalle speciál door de afgrond naast de piste en de grote struiken naast de piste. Weinig bijzonderheden te melden dan alleen dat de intercom even is uitgevallen.

Pascal heeft samen met Wouter en Martin een snelle dag gereden. Weer problemen met de banden door oververhitting. Geen bijzonderheden verder te melden van de Silver Bullet.

Stage 9 morgen is ook weer aangepast door de organisatie omdat de duinen in deze proef te moeilijk kunnen zijn. Met de ervaring van stage 6 nog vers in het geheugen is het beter voorkomen dan genezen dacht ASO. Ook de marathonetappe overmorgen van Copiapo naar Copiapo zal naar alle waarschijnlijkheid worden ingekort om dezelfde reden. Morgen een stuk door de Atacama woestijn, de droogste woestijn ter wereld. Veel grof gesteente onderwegmaakt het extra uitkijken geblazen. Typisch voor Le Dakar 2009 is deze speciál omdat hij veel variatie heeft in diverse soorten terrein.

740 Berichten to “Stage 8 - vervolg”

 1. Jan Carbaat zegt:

  Beste Pascal,Martin en Wouter.

  In de eerste plaats nog de beste wensen voor 2009.Veel Gezonheid,Liefde,Arbeidsvreugde en Geluk en een Behouden thuiskomst.

  De groetjes,Jan Carbaat

 2. lysbeth zegt:

  okay, vraagje: begin etappe 8 staat pascal lager als bv jack. etappe 8 doet hij er 1 minuut langer over, en toch staat hij nu hoger in het klassement als jack.
  snap ik het nu echt niet?

 3. Gisolt de Baar zegt:

  Net Pascal aan de lijn gehad.

  Ze staan klaar voor de start van de 9e etappe. De stemming was opperbest!
  Er was alleen wel wat meer te melden over de toestand van de Silver Bullit dan dat er in het verslag over etappe 8 te lezen was. Door een lekke band waren ze inderdaad 15 a 20 minuten kwijt geraakt. Daarna zei Pascal dat ze super door konden rijden en behoorlijk wat tijd hebben weten goed te maken.
  Zoals ook op de websites van andere teams te lezen was vergde de proef echter zeer veel van banden en remmen. Vandaar dat Martin en Wouter vannacht, of zeg maar rustig tot vanochtend 5 uur gesleuteld hebben aan de SB. Rondom nieuwe remvoering geklonken en toen ze onder de truck lagen zagen ze ook dat de voorste darsbalk in het chassis cescheurd was. Deze gedemonteerd, gelast en weer gemonteerd. Al met al een kort nachtje voor de sleutelaars. Pascal is halverwege de werkzaamheden gaan slapen om toch “fit” aan de start te kunnen verschijnen. Het schijnt overigens dat er door de heren van de SB onboard filmpjes gemaakt worden. Zou de teamdirecteur de moeite willen nemen om deze online te krijgen. Misschien leuk voor het thuisfront.

  Voor zover etappe 8.

 4. hans heling zegt:

  hallo johan vd laan/herwin de roo veel succes gewenst de komende dagen groetjes hans heling

 5. Gisolt de Baar zegt:

  Door het uitvallen/omvallen van Michel Schoo, de volgtruck van Michel de Groot (die door de SB weer is recht gezet) heeft Pascal de snelle assistentie overgenomen voor Michel de Groot. Meer hierover is ook te lezen op: http://www.vicking.nl (ook foto’s, o.a. gemaakt door onze eigen Martin Roessink!!!)

  Daarnaast vertelde Pascal net aan de telefoon dat ook het VW team o.a. bij de mannen van de SB heeft gevraagd om te assisteren bij de snelle assistentie. VW is inmiddels 2 van de 3 snelle assistentietrucks kwijt en dat kan een probleem worden in de komende etappes.

 6. Jarno zegt:

  Dank voor de update Gisolt !!

 7. winter zegt:

  PASCAL PASCAL

  Plak de ANWB sticker ook maar op de SB weten ze direct waar ze aan toe zijn .
  Denk aan je zelf en veel plezier.

  Hans Winter De Bon Vivant Apeldoorn

 8. hester zegt:

  Heey Gisolt bedankt dat je even de info op de site gezet hebt! Pascal heeft mij ook verteld dat er wat filmpjes en foto’s zijn maar ik zie ze niet op onze site ……
  Ik heb pascallie ook aan de lijn gehad en hij klonk weer helemaal enthousiast de truck was weer gepimt en ready to go dus nu maar duimen dat de boel heel blijft.

 9. hester zegt:

  ik weet niet of dit de goede weg is maar Robin mocht je dit lezen wil je dan vragen aan de Sb boys dat ze bij een volgend interview even het zijklepje van de truck sluiten dit ivm zichtbaarheid sticker sponsor!

 10. uilekiek zegt:

  Zal ik vanavond doorgeven Hester.

 11. uilekiek zegt:

  Gisolt,
  Ik weet niet precies waar je continu op doelt, mij even keer bellen zou misschien een hoop voor je opklaren.
  Wij zijn hier niet in de mogelijkheid eerder reflectie te geven dan jullie in NL via Internet kunnen scoren. Marcel van Rallymaniacs, wij zitten in dezelfde persauto, kampt met hetzelfde probleem alleen heeft hij het voordeel dat er in NL continu meegekeken wordt door zijn compagnon en nog een 3e persoon. Wij hebben hier bijv. ook niet de beschikking over Iritrack om maar een belangrijk element te noemen. Wanneer jullie gebeld worden door Pascal of wie ook dan werkt het super als dat zoals daarnet op de site komt. Wij hebben in ieder geval vaak slecht of geen bereik. Mochten er vragen zijn bel me dan ajb even? +005491135811023

  14:38 uur Copiapó

 12. hester zegt:

  oke Robin hartelijk dank!

 13. winter zegt:

  Niet te veel bellen! gaat allemaal van de drinktijd af.

  Winter De Bon Vivant Apeldoorn

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.