Stage 9 La Serena - Copiapó

Nieuws Bericht toevoegev

_dsc0064-1

Bivouac Copiapó - Chili

12 januari ’09 – 17:29 uur (NL 21:19 uur)

Vanmorgen 6:00 uur vertrokken op weg naar Copiapó. Alex en Robert nog even gesproken en gelukkig hebben de heren Ass. alles weer kunnen repareren. Vlotte verbinding van 350 km waar we onderweg de oversteek zagen van de motoren. Dit bivouac is een km of 10 buiten de stad opgebouwd midden in de woestijn. Geweldig om zo midden tussen grote zandduinen te staan. Vandaag de eerste van de twee zwaarste speciáls van deze Dakar editie. 5 CP’s staan er op de kaart over afstand van 449 km, vanaf het bivouac volgt eerst een verbinding van 88km. Het was tot 12:00 uur bewolkt en mistig, onderweg wat motregen gehad. Daarna kon de zon weer goed zijn werk en is het zo’n 35 graden op dit moment.

_dsc0080-1

Alle motoren zijn binnen en Ed, Rik en Henk zijn alweer volop service aan het verlenen. Alex van den Broek (43 en 58 alg.) Werd net geïnterviewd door Omroep Brabant. Er ging vandaag gelukkig niet veel fout. Morgen wil ik echt proberen niet alleen tijd goed te maken maar zorgen dat ik finish, het was een slopende dag, vooral omdat gisteren de lange sleeptocht er nog goed inzit. Achteraf heb ik vandaag teveel risico genomen vooral in het begin waar alleen maar grote stenen lagen. De paden waren keihard. Het begint voor hem beter te draaien in Le Dakar, eenvoudiger om te concentreren op het roadbook en de waypoints te traceren. Tot aan CP 3 ging het redelijk daarna echt top!  De lengte van de speciáls vallen wel mee, daarentegen zijn de speciáls wel zwaar. Ook de verbindingsroutes zijn te lang naar zijn mening. Vooralsnog zit ik nog steeds in de race en mocht het podium in Buenos Aires gehaald worden dan is e.e.a. ook snel weer vergeten. Zo ver is het nog niet, nog een paar dagen afzien en zorgen dat alles heel blijft. De motor is op de elektrische storing van gisteren na in goede conditie. Het zand beduidend anders dan in Tunesië!

Marcel Pronk (35 en 33 alg.) heeft een superdag gehad. Het laatste stuk vandaag was zwaar en alleen maar duinen, morgen is bijna het hele parcours zo in de marathonetappe. Maar ik heb veel zin in de uitdaging van morgen, ligt me wel zegt hij. Vandaag was moeilijk navigeren met veel kapstanden en rare kruispunten. Alles zat er in en ik gin even de fout in bij CP 3. Motor is perfect alleen een beetje slijtage aan de nokken zei Ed Wigman. ‘Morgen is het echt bijltjesdag’ volgens Marcel waar Alex zich verbaasde over de enorme afstand die morgen af te leggen is, 670 km.

_dsc0083-1

Johan van der Laan (63 en 64 alg.)was sacherijnig omdat het liep aan te ‘klooien’ met de achtertank. Deze loopt niet leeg en moest hij dus steeds overhevelen waardoor hij veel tijd heeft moeten toegeven. Een aardige Chileen verstrekte hem ook nog benzine aan het einde van CP 5. De Duinen, het laatste stuk was super en goed te doen het vergt alleen veel van je motor, weinig grip, mul zand en erg droog.

Robert van Olst kwam vandaag als laatste DTDér binnen (61 en 83 alg.) Met hem ging het vandaag weer helemaal super, als 1 na laatste begonnen samen met Alex en we hebben na een inhaalrace zeker 50 rijders ingehaald. Veel afwisseling in het parcours met stenen, duinen en een fraaie rivierbedding. De motor loopt weer als een ‘zonnetje’ dus vol goed moed naar morgen toe werken. Dutch Team Dakar; het hele team in Buenos Aires, dat zou toch mooi zijn opperde Robert.

Het wachten is vanavond nog op Pascal de Baar en Jack Brouwers…, wordt vervolgd!

1,756 Berichten to “Stage 9 La Serena - Copiapó”

 1. hester zegt:

  pff Pascal belt mij net hij is de proef uit wederom mega zwaar met zonder al te veel kleerscheuren`. Wel fijn voor Martin kan hij beetje op tijd slapen hij is aardig aan de lat hoorde ik van Pascal. Jack zit nog in de duinen maar komt er aan…… morgen wordt het nog zwaarder…. ik ga weer verder slapen!

 2. winter zegt:

  He Hester, goed geslapen??
  Die pascal doet het goed he, ga je hem al snel bezoeken??

  complimenten aan het gehele team!!

  gr Hans Winter De Bon Vivant Apeldoorn

 3. hester zegt:

  He Hans,

  Ja hoor heerlijk geslapen beetje kort maar ja mag de pret niet drukken. Ik ga vrijdag die kant op heb ik echt zin in! Nu maar hopen dat ze vandaag weer overleven he

 4. hester zegt:

  en als we terug zijn komen we natuurlijk bij jou gezellig eten!

 5. winter zegt:

  Ik zie er nu al naar uit om de glimmende ogen van jou en Pascal te zien. De mooie verhalen van Pascal en een goeie fles wijn van mij zal de avond zeker doen slagen.
  Veel plezier daar, de groeten aan het team en Pascal in het bijzonder.

  gr Hans Winter De bon Vivant Apeldoorn

 6. max logtmeijer zegt:

  heei johan gaat super nog even door zetten

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.