Stage 9 Racetrucks 577 & 579 binnen

Nieuws Bericht toevoegev

De Silver Bullet komt net het bivouac inrijden, 22:50 uur (NL 2:50 uur) Niks meegemaakt roept Pascal. Eerste stuk was slecht rijden met veel rotsen en grote stenen, stuk zwaarder dan de 2e helft. Vandaag’s niet hoeven sleutelen. Erg moe omdat we vannacht maar 3 uurtje hebben kunnen slapen zegt Wouter. We hebben weer Michel de Groot moeten helpen voor de zoveelste keer deze week. Na CP4 tot aan de finish enorme duinen. Het begon al behoorlijk te schemeren maar we waren net op tijd de duinen uit. De Blue Lagoon is nog niet binnen maar ik begrijp van Ed en Rik, die de motoren zijn gaan aftanken, dat Jack, Jan en Aart bij het tankstation staat.

23:35 uur (NL 3:35 uur) Jack komt ook binnenrijden. Ze hebben vandaag 2 keer stil gestaan doordat achter elkaar de veerbollen stuk gingen, dit heeft zeker 2 uur gekost. Alle CP’s gepasseerd allen 2 waypoints gemist doordat op één punt een opstopping was waar we omheen gereden zijn. Ze zijn direct met de vering aan de gang gegaan en de heren zijn gaan eten. Morgen een zware dag, de marathonetappe. Deze is door de ervaring van de afgelopen week ongeveer 200 kilometer ingekort. Het bivouac blijft ook morgen in Copiapó.

1,616 Berichten to “Stage 9 Racetrucks 577 & 579 binnen”

 1. Gisolt de Baar zegt:

  Van de site van Team AutoTrack:
  13 januari 2009 01.00 uur - Tijdstraffen bij trucks ook bekend

  Eindelijk is het zover dat ook bij de trucks de tijdstraffen officieel op de Dakar-site bekend zijn gemaakt. Ze worden deze nacht in het totaalklassement verwerkt maar wie goed op de site zoekt kan ze ook onder tracking vinden. Ga er maar even voor zitten want daar gaan we. Er staan nog 16 trucks in het algemeen klassement zonder exorbitante tijdstraffen, de volgende Nederlandse deelnemers maken deel uit van dit exclusieve groepje, 505 De Rooy, 503 W. van Ginkel, 509 Van Vliet en 579 De Baar. De onderstaande teams hebben allemaal meer dan honderd uur achterstand op de leider, 518 Duisters, 527 Van de Brink, 519 Kies, 533 Van Eerd, 528 Bezemer, 577 Brouwers, 537 Elfrink, 556 De Leeuw, 535 E. van Ginkel, 551 Blom, 576 Verheijden.

 2. jack's grootste fan zegt:

  hallo gisolt,
  goed dat je als een van de eerste altijd weer het laatste nieuws weet te melden. fijn ook dat je daar zoveel tijd voor hebt….
  in bovenstaand bericht maak je een lijstje van trucks die allemaal een staftijd hebben gekregen.
  wat ik nu erg jammer vind is dat je niet de redenen vermeld waar de straftijd voor bedoeld is. nl vanwege het niet uitrijden van etappe 6.
  nu moet bij veel mensen toch een lichtje gaan branden!
  ik herinner me namelijk dat 577 brouwers die etappe wel degelijk helemaal heeft afgelegd. incl de laatste duinen!
  tegelijkertijd herinner ik me ook dat een andere deelnemer uit dat “exclusieve groepje” een nacht heeft gekampeerd onder de sterrenhemel….
  zou hier het laatste woord over gesproken zijn….?

 3. Gisolt de Baar zegt:

  Dag grootste fan van Jack (Leuk dat je zo flink bent je naam erbij te zetten overigens).

  Het bericht dat ik hierboven plaatste heb ik letterlijk van de site van Team AutoTrack gekopieerd. Ik heb het niet zelf geschreven en niet zelf verzonnen. Inmiddels kun je inderdaad ook op de site van de ASO http://www.dakar.com de straftijden zien staan.

  En ja, ook ik was verbaasd dat Jack wel straftijd kreeg, omdat die al binnen was en Pascal nog in de duinen stond. Maar aangezien de A.S.O. de rally organiseert en de spelregels en sancties bedenkt moet je daar je beklag gaan doen. Het kan zijn dat er een fout is gemaakt, maar er kan ook wat anders aan de hand zijn. We zullen het wel horen.

  Overigens had ik liever gehad dat de beide truckers uit DTD geen straftijd hadden gehad! Want naast dat ik uiteraard een van de grootste fan’s van de SB ben, ben ik tevens een grote fan van de rest van het team!!!!

  Jammer dan dat jij het doet voorkomen alsof je Pascal die straftijd gunt.

 4. Pa Brouwers zegt:

  Hallo grootste fan van Jack ik denk dat je gelijk hebt exclusief is exclusief niet waar!!

 5. Ragi zegt:

  Ja, dat is weer raar, de heren moeten even na de wedstrijdleiding.

  Ragi

 6. Gisolt de Baar zegt:

  Ik durf bijna geen berichten meer te plaatsen, uit angst voor alle commentaar. Het was echter goed bedoeld. Dus alsnog hier een nieuw berichtje, in de hoop dat ook de 577 van Jack bij de A.S.O. net als Gerard de Rooij in het gelijk gesteld wordt.

  Op de RTL site stond:

  De Dakar-organisatie heeft gehoor gegeven aan de roep om compensatie van Gerard de Rooy. De trucker van Team De Rooy verleende maandag hulp aan de zwaar gecrashte Tatra van Tomas Tomecek. Hierdoor verloor De Rooy twintig minuten.
  De Rooy probeerde na de etappe vergeefs de verloren tijd terug te krijgen. Hij beriep zich daarbij op het reglement. De organisatie legde de regels anders uit: alleen de eerste twee deelnemers die finishen krijgen compensatie.
  Ondanks de afwijzing bleef De Rooy zich verzetten. Eerder in de rally kregen de gebroeders Coronel (Dakarsport) wel compensatie toen ze acht minuten verloren met het helpen van Carlo de Gavardo (Chi).
  Uiteindelijk ging de organisatie dinsdag door de knieén en schrapte 18 minuten van de totaaltijd van De Rooy, die nu op 30.35′ van klassementsleider Vladimir Chagin (Rus/Kamaz) staat.

  Laten we het verder gezellig houden…

 7. lysbeth zegt:

  mmmmm, ik dacht dat ik jack’s grootste fan was!
  evengoed heeft hij/zij wel een goed punt.

  wel gezellig vanmiddag op de site! ik maak er even een kopje thee bij…

 8. Pa Brouwers zegt:

  Het gaat hier niet om gunnen het gaat hier om een wat impulsief geplaatst bericht verbaasd of twijfel trek het
  na.Voor iedereen kom goed en gezond aan de eindstreep.
  Met of zonder dieselolie in de speen.

 9. Jarno zegt:

  Voor Jack’s grootste fan, houden we het even gezellig?Iedereen is fan van DTD en probeert de ander op de hoogte te brengen van nieuws. Nieuws dat toch al zo minimaal doorkomt.

  Ga uit van positieve bedoelingen!

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.