Mitsubishi trekt zich terug uit Dakar Rally

Nieuws Bericht toevoegev

mitsubishi_dakar_178TOKIO - De internationale autosport gaat zwaar gebukt onder de wereldwijde economische crisis. Nadat eerder Honda, Suzuki, Kawasaki en Subaru de geldkraan dichtdraaiden, maakte Mitsubishi woensdag bekend dat het zich terugtrekt uit de Dakar Rally. Het Japanse team won het evenement twaalf maal. ,,De plotselinge neergang van de wereldeconomie heeft het voor het bedrijf noodzakelijk gemaakt om de uitgaven drastisch te beperken”, schreef Mitsubishi in een verklaring. Eerder maakte Honda al duidelijk dat het zich terugtrekt uit de Formule 1 en verlieten Suzuki en Subaru het wereldkampioenschap rally. Kawasaki trok zich recentelijk terug uit de MotoGP.

(ANP) 

De beslissing van Mitsubishi komt als een donderslag bij heldere hemel. Het merk presenteerde onlangs nog de Racing Lancer, een rallyversie van de nieuwe Lancer met een 3,0-liter turbodiesel aan boord. Het vermogen bedraagt 260 pk, het maximumkoppel 650 Nm.

Mitsubishi lijdt behoorlijk onder de recessie. Vorig jaar schroefde het merk de productie met 7,8 procent terug en ook voor dit jaar voorspelt de directie stagnerende verkopen.

Onder andere bij ons eigen Nedcar heeft Mitsubishi werktijdverkorting aangevraagd. 

Aderlating 

Het vertrek van Mitsubishi is zonder meer een aderlating voor de rallysport. Het Japanse merk heeft 26 keer deelgenomen aan de Dakar-rally en daarbij twaalf overwinning geboekt.

Zeven van die overwinningen waren zelfs opeenvolgend. 

Prestigieus 

Ook buiten de Dakar-series was Mitsubishi extreem succesvol met de Lancer Evolution. In de jaren negentig won Tommi Mäkinen bijvoorbeeld vier WRC-titels op rij met een door Ralliart geprepareerde rallyauto.

Bij minder prestigieuze evenementen rijden de Lancer Evo’s van privérijders eveneens in de voorhoede mee.

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.