DAKAR NEWS

Nieuws Bericht toevoegev

dakar2011logo

 

Na 2009 en 2010 zal de Dakar karavaan ook in 2011 overzees reizen naar Zuid Amerika. Argentinie & Chile zijn wederom de 2 landen waar deze rallyraid verreden zal worden.

De ASO presenteerde donderdag 6 mei jl Le Dakar 2011 voor Nederland en Belgie. ASO, de Franse Dakar organisator heeft in Eindhoven de eerste details van de Dakar 2011 bekend gemaakt. Hierna zal de Dakar World Tour nog een tiental landen aandoen om deelnemers, pers en partners te informeren.

Assistant-director, Frédéric Lequien was  persoonlijk aanwezig om de belangrijkste verschillen met afgelopen jaar aan te geven.

dakar-presentatie-20111

Zo zijn alle “elite” motorrijders gebonden aan een machine met een cilinderinhoud van maximaal 450cc. Amateurs hebben in 2011 nog de keuze voor een machine met een grotere cilinderinhoud.

 

Om de hegemonie van Volkswagen en BMW (diesels) met de andere deelnemers te verkleinen zal er een 34mm restrictor zijn toegestaan op alle benzine motoren. Hoogstwaarschijnlijk is dit goed nieuws voor het semi-fabrieksteam van JMB Stradale dat de benzine aangedreven Mitsubishi Racing Lancers inzet. Ook Erik van Loon zal tijdens Dakar 2011 gebruik maken van een Racing Lancer en dus profiteren van deze nieuwe maatregel.

 

Maar de verrassing van de avond was ongetwijfeld de aanpassing in de navigatie. De ASO heeft namelijk besloten om de WayPoint radius te verkleinen van 3km naar 400 meter. De deelnemers moeten dus nu het WayPoint tot op 400 meter benaderen alvorens de GPS weer de juiste koers zal aangeven. Zeker in de duinen zal deze regel nog voor lastige situaties zorgen. Deze aanpassing in de navigatie werd niet door iedereen goed ontvangen.

 

Onder de aanwezigen ook Gerard de Rooy, die snel inhaakte op mededeling dat de ASO strengere controle op illegale assistentie gaat uitvoeren. Zo zal de Franse organisator een special team van 6 jeeps formeren die gaat toezien op alle assistentie activiteiten. Deelnemers die schuldig bevonden worden kunnen rekenen op een hoge geldboete of diskwalificatie.

 

Onder de ruim 100 aanwezigen gisteravond ook bekende namen als Gerard de Rooy, Bob ten Harkel, Jaap van der Kooy en Erik van Loon.

15 mei 2010   Start inschrijving  
Eind november 2010   Inscheping in Le Havre  
30 en 31 december 2010   Scrutineering in Buenos Aires  
1 januari 2011   Briefing en startceremonie  
2 t/m 15 januari 2011   Dakar Rally  
16 januari 2011   Sluitingceremonie Buenos Aires 

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.