Gedurende de hele Dakar Rally kun je de deelnemers, aan de hand van hun wedstrijdnummers, met behulp van IriTrack volgen.

Klik hier om naar IriTrack te gaan.

Startnummers:

111 Alex van den Broek
123 Robert van Olst
138 Johan van der Laan
211 Marcel pronk

577 Jack Brouwers
579 Pascal de baar

Uitleg IriTrack

Met behulp van IriTrack kunt u op elk moment tijdens de wedstrijd precies zien waar de motoren en de racetrucks van Dutch Team Dakar zich bevinden. Dit gebeurt aan de hand van startnummers.

 IriTrack is een apparaat dat gebruikmaakt van Global Positioning System-satellieten (GPS). Zo kunnen de deelnemers ten allen tijde tijdens hun rit door de woestijn gevolgd worden. Het leuke daarvan is dat IriTrack het voor het thuisfront en de vele fans mogelijk maakt om Dakar realtime via internet te volgen.

Een ander voordeel van IriTrack is dat de wedstrijdleiding het meteen weet wanneer er iets gebeurd is met een van de rijders: pech, een botsing of een crash bijvoorbeeld. Mocht dit het geval zijn dan zendt het apparaat automatisch een noodsignaal uit. Het is ook mogelijk om IriTrack handmatig te activeren. Dit kan nodig zijn wanneer een andere deelnemer op de plaats van een ongeval aankomt en de organisatie ervan op de hoogte wil stellen.

IriTrack stelt de wedstrijdleiding eveneens in staat om te zien of deelnemers ver buiten de routes gaan. Ze laten dan aan de desbetreffende deelnemer(s) weten dat ze zich buiten de route bevinden. De deelnemers kunnen dan GPS-punten opvragen bij de wedstrijdleiding, maar dit kost ze wel twee uur straftijd. Tot slot wordt het IriTrack-systeem door de wedstrijdleiding gebruikt om te zien of de deelnemers zich wel aan de snelheidsregels houden.